venster sluiten

Vragenrubriek.nl is een gratis website. Dat wil zeggen: voor de lezers...

Doelgroepbladen zoals bijvoorbeeld Elektuur, en vroeger ook RAM, kosten voor de lezer al snel iets tussen de 5 en 7 euro per stuk in de losse verkoop, en iets minder bij een abonnement. Dat is bij de aantallen abonnees van dat soort bladen niet genoeg om de kosten van die bladen te dekken. Om die reden komt een groot deel van de inkomsten van zo'n blad uit de reclames die erin staan.

Hoe anders is dat op internet. Vrijwel alle internetsites zijn gratis. Maar ook levert reclame op internet een stuk minder geld op dan op papier. De inkomsten uit reclame zijn daarbij evenredig met de hoeveelheid lezers van een blad of bezoekers van een internetsite.

Natuurlijk zijn de kosten voor een internetsite ook heel veel lager dan voor een tijdschrift. De distributie van bladen, het ervoor zorgen dat deze bij de lezer thuiskomt, is één van de grote kostenposten bij een blad, en daarnaast zijn ook de drukkosten tamelijk hoog. Die kosten heb je als internetsite niet. De kosten voor hosting en dataverkeer zijn een schijntje vergeleken bij die van papier- en druk- en verzendkosten.

Een andere kostenpost voor bladen zijn de redacteuren. Ook die moeten betaald worden. Dat is belangrijk, want de redacteuren máken je blad. Ook daar kan Vragenrubriek.nl de kosten drukken, omdat we deels met herplaatsingen werken, en deels met nieuw werk dat wij gratis krijgen.

Toch zijn er kosten. Bijvoorbeeld telefoonkosten. Voor een rubriek als Nieuwtjes wordt er bijvoorbeeld heel wat afgebeld en in de wacht gestaan. Veel van die gesprekken vinden mobiel plaats, of naar mobiele nummers. Een veel grotere kostenpost, waar op dit moment helaas ook veel op bespaard moet worden zijn kosten om reclame te maken voor de site zelf om de site zo een grotere bekendheid te geven. Vragenrubriek.nl adverteert op dit moment regelmatig op Marktplaats.nl, en daarnaast ook af en toe in Elektuur.

Als we de site meer zouden kunnen adverteren, dan zouden de bezoekersaantallen ongetwijfeld toenemen, wat op termijn de op dit moment relatief lage inkomsten uit de reclamebanners op de site zou kunnen vergroten. Op dit moment is dat nog ver weg, maar wanneer de financiële armslag van de site nog gróter zou zijn, zou het aankopen van meer artikelen, en daarmee het uitbreiden van de site binnen beeld komen. Op termijn zou het, als de groei blijft doorzetten, misschien zelfs mogelijk zijn om het magazine ook (weer) op papier te laten verschijnen. Op dit moment wordt er overigens al nagedacht om aan het eind van 2007 of 2008 een jaarboek van de site te laten verschijnen.

Om de redenen die we hierboven noemen hebben wij het volgende verzoek:

Wanneer je hier komt, en deze site waardeert, zou je dan via ons PayPal-account een bedrag willen storten van bijvoorbeeld 4 euro? (Meer of minder mag ook.) Het binnengekomen geld wordt uitsluitend gebruikt om deze site mee te verbeteren.
  

John Piek, PA0ETE
eindredacteur en uitgever van Vragenrubriek.nl


Of doneer rechtstreeks via ons paypal-account: paypal@vragenrubriek.nl

  

www.paypal.com

PayPal-de service van eBay waarmee u snel, eenvoudig en veilig kunt betalen voor uw eBay-aankopen.

venster sluiten